صفر تا صد سوییچ
آشنایی با سوییچ استارت خودرو
در این مقاله از نیکبخت خودرو آشنایی با صفر تا صد سوییچ را داریم؛ لازم به ذکر است که بگوییم مجموعه ی نیکبخت خودرو در تلاش است در زمینه ی خرید و فروش خودرو، به بهترین شکل و سریع ترین حالت ممکن و در کمترین زمان به شما عزیزان خدمات ارائه کند، یکی از افتخارات این مجموعه فروش فوری خودرو شما عزیزان در کمترین زمان ممکن است، شما می توانید برای دریافت قیمت خودروی کارکرده خود با کارشناسان فروش ما تماس حاصل نمایید و اگر قصد فروش فوری خودروی خود را در کسری از زمان دارید به بخش خرید و فروش در سایت ما مراجعه کنید. نیکبخت خودرو سایتی قابل اعتماد برای خرید و یا فروش خودرو می باشد، شما عزیزان فروشنده با اطمینان کامل و خاطری آسوده با ما تجربه ی جدیدی از فروش فوری خودرو خواهید داشت.
با استفاده از سوییچ موتور خودرو روشن یا خاموش می شود. محل سوییچ استارت معمولا در کنار غربیلک فرمان و سمت راست آن قرار دارد. (در خودروهای جدید شکل سوییچ استارت متفاوت میباشد و به اصطلاح کیلس استارت نامیده می شوند). سوییچ استارت و محل قرارگیری آن در کنار غربیلک فرمان میباشد. در واقع اولین اتومبیل ها فاقد سوئیچ استارت خودرو بودند؛ چرا که این خودروها هندلی بودند و با چرخاندن هندل موتور خودرو شروع به کار می کردند و اصلاً استارت نداشتند. ولی بعدا دارای سوییچ شدند. اما این خودروها هم فاقد ترمینال فنری استارت بود و با اضافه شدن قسمت استارت به خودروها سوییچ آن به شکل امروزی درآمد.
به صورتی که شما برای روشن کردن ماشین و آغاز به حرکت باید ابتدا استارت بزنید. حالا ممکن است این عملیات با چرخاندن سوییچ انجام گیرد و یا در ماشین های مدرن و جدیدتر با فشردن دکمه ی استارت این کار صورت پذیرد. حتی امروزه با ورود خودروهای پیشرفته، دیگر سوییچ از اجزای اصلی و ضروری خودروها به شمار نمی رود و عملیات برق رسانی به مدارهای خودرو، به وسیله ی مدار های پیشرفته الکتریکی و فناوری های روز دنیا انجام می گیرد. در این خودروهای مدرن، به جای سوئیچ از یک کارت، جهت برق رسانی در خودرو استفاده می شود. سوییچ استارت خودرو یک کلید برق مکانیکی است که در هر مرحله و قسمت آن، برق برخی از بخشهای خودرو را به هم وصل می کند و مرحله آخر آن که فنری است، برق به صورت اتوماتیک؛ استارت را وصل خواهد کرد. محل سوییچ استارت معمولاً در کنار غربیلک فرمان و در سمت راست قرار دارد؛ با استفاده از این وسیله است که موتور خودرو روشن و یا خاموش خواهد شد. اگر در محل استارت دقت کرده باشید، دیده اید که این سوییچ معمولاً دارای ۴ حالت است: ON و ACC و LOCK و START
عملکرد استارت خودرو
استارت خودرو در واقع یک موتور الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند و وظیفه روشن کردن موتور را برعهده دارد. وقتی که شما اقدام به زدن استارت می کنید؛ حرکت دورانی چرخ دنده های استارت به موتور اتومبیل منتقل میگردد و انرژی الکتریکی به وسیله یک باطری به موتور استارت منتقل شده و چرخدندههای استارت را به حرکت وا می دارد و از آن جا هم حرکت در نهایت به موتور خودرو خواهد رسید.
اما مراحل استارت زدن خودرو را می توانید به صورت زیر عنوان کرد:
- ترکیب کردن و مخلوط شدن سوخت و هوا
- متراکم شدن هوا و سوخت به وسیله نیروی مکانیکی
- جرقه زدن برای اشتعال سوخت و هوا
- به حرکت وا داشتن پیستون ها در داخل سیلندرخودرو
استارت خودرو از قسمت ها و اجزای متفاوتی تشکیل شده است که شامل آرمیچر، زغال استارت، پوسته استارت، بالشتک ها، دنده ی استارت و…. میشود، که اگر هر کدام از قسمتها کار خود را به درستی انجام ندهند، ممکن است اتومبیل دیگر روشن نشود.
بررسی حالات سوییچ خودرو
حالت روشن یا ON:
در این حالت موتور خودرو خاموش است و منظور از حالت ON این نیست که در این حالت موتور روشن می باشد. بلکه منظور از آن باز بودن مدارات الکتریکی در خودرو است. شما در واقع با قرار دادن سوییچ استارت در این حالت، سیستم برقی خودرو، نشانهها، مدار جرقه زنی و هشدارهای نمایشگر جلوی داشبورد را روشن می کنید.
حالت ACC:
در حالت ای سی سی که به آن تجهیزات جانبی خودرو هم گفته میشود؛ شما با قرار دادن سوئیچ استارت، در این حالت می توانید از تجهیزات موجود در خودرو که برقی هستند استفاده کنید. مثلاً از رادیو یا از سیستم صوتی و تصویری و فندک و…. بهره ببرید.
حالت LOCK یا قفل خودرو:
در این حالت با قرار دادن سوییچ؛ علاوه بر اینکه موتور خودرو در حالت خاموش قرار دارد، فرمان خودرو نیز قفل است و این بدان معنی است که شما نمی توانید رول فرمان یا غربیلک فرمان را بچرخانید. تنها در این شکل است که سوییچ می تواند از جای خود خارج شود و می توانید سوئیچ استارت خودرو را خاموش کنید.
حالت START:
که به آن حالت راهاندازی یا استارت گفته میشود و شما در واقع با قرار دادن سوئیچ خودرو در این حالت موتور را راه اندازی خواهید کرد و در این شرایط میل لنگ با سرعتی معادل ۱۰۰ دور در دقیقه می تواند شروع به دوران کند. که البته بعد از روشن شدن موتور با برداشتن دست شما از روی سوئیچ به صورت مجدد؛ اتومبیل به حالت ON آن باز خواهد گشت. همیشه دقت و توجه لازم را داشته باشید که بعد از روشن شدن خودرو به هیچ وجه سوییچ را در وضعیت استارت قرار ندهید؛ چون با استارت مکرر بعد از روشن شدن موتور اتومبیل، استارت خودرو خراب شده و آسیب خواهد دید.
انواع سوییچ ها
در عصر مدرن طیف گستردهای از سوییچ ها و قفل های خودرو وجود دارد که ممکن است از هر یک از آن ها در خودوری شما استفاده شود ، بنابراین در صورت نیاز به یافتن جایگزین ، تعیین نوع سوییچ بسیار مهم است . تا قبل از سال ۱۹۹۰، برای داشتن سوییچ جایگزین برای خودرو فقط کافی بود سری به کلید ساز محل بود بزنید تا سوییچ جدیدی را برای شما بسازد ، اما با پیشرفت در تکنولوژی و دستگاه های ضد سرقت ، سیستم های قفل ماشین بسیار پیچیده تر شدهاند . به انواع مختلف سوییچ هایی میپردازیم که برای کمک به شما جهت شناسایی آنچه که همراه با خودروی خود دارید ، در دسترساند ؛ انواع مختلفی از سوئیچ ها وجود دارد که جزو خدمات کلید سازی هستند و میتوانند آن ها را برای شما بسازند و از نظر پیچیدگی ، امنیت و همچنین قیمت بسیار گستردهاند :
سوئیچ های اولیه
اکثر وسایل نقلیه قدیمی فقط یک سوئیچ استاندارد و ماشینی دارند که کپی آن ها آسان است و دارای ویژگی های امنیتی کمی هستند . اکثر دارندگان این نوع وسایل نقلیه نوعی زنگ خطر و دزدگیر الکترونیکی را برای افزایش امنیت و جلوگیری از سرقت وسیله خود نصب کردهاند .
سوئیچ کنترل از راه دور
پس از سوئیچ اصلی ، اکثر خودروها نوعی دستگاه بازکننده قفل از راه دور دارند . سوئیچ های ریموتی معمولاً با باتری کار میکنند و دارای دکمهای هستند که با فشردن آن سیستم هشدار خودرو غیرفعال شود. این دستگاه ها یا از سیگنال مادون قرمز استفاده میکنند یا معمولاً از یک فرستنده رادیویی برای ارسال پیام رمزگذاریشده به گیرنده روی خودرو . مشکل رایج این است که شما ممکن است بتوانید با سوئیچ وارد خودروی خود شوید ، اما اگر باتری خالی باشد ، دیگر نمیتوانید زنگ هشدار را غیرفعال کنید! علت خرابی های ریموت ماشین در برخی مواقع ناشی از باتری آن است . در موارد نادرتر نیز افرادی گزارش کردهاند که به دلیل تداخل رادیویی با سیگنال ، امکان دسترسی به اتومبیل خود را ندارند!
ریموت و سوئیچ فابریک ماشین
با توجه به افزایش تعداد ماشین ها و پیشرفت علم و تکنولوژی در حوزه خودرو، رقابتی روز افزون بین شرکت های خودرو ساز را شاهد هستیم. سوییچ و دزدگیر ماشین یکی از مواردی است که این شرکت ها توجه زیادی نسبت به طراحی و تولید آن دارند. یکی از دلایل این موضوع زمان در دست گرفتن سوییچ توسط کاربر است که در این تایم باید حس ناب و خاص بودن را منتقل کند و از جهتی هنگامی که سوییچ را در دست می گیرند افراد دیگر را از لحاظ شکل ظاهری شیفته خود کنند.
سوییچ مخفی ماشین
همان طور که از نام آن بر می آید، در سوئیچ مخفی کاربر سیستمی را در خودروی خود بوجود می آورد که بدون آن امکان روشن کردن خودرو وجود نخواهد داشت. اغلب افراد در ماشین های قدیمی سوئیچی مخفی در بخشی از خودرو قرار می دادند که با قطع کردن آن برق رسانی به سیستم احتراق یا همان کوئل قطع می شد و دیگر سارقین نمی توانستند خودرو را روشن کنند و البته چون این سوئیچ مخفی بود، نمی توانستند آن را بیابند. اما در خودروهای امروزی پیچیدگی های زیادی وجود دارد و شاید چندان درست نباشد که سیمکشی جدیدی را برای ایجاد سوئیچ مخفی انجام دهید اما می توانید به سراغ جعبه فیوز خودرو خود بروید و فیوز مربوط به بخش سوخت رسانی و یا کوئل را خارج کنید تا در نتیجه آن خودرو دیگر روشن نشود و بدون شک سارق نیز وقت کافی برای عیب یابی خودرو نخواهد داشت و عملا موفق به ربودن ماشین نخواهد بود.
سوییچ ،ریموت تاشو
شکل ظاهری و عملکرد سوییچ های خودرو به شیوه ی گذشته نیست که تنها دارای یک تیغه فلزی و نگهدارنده ی پلاستیکی باشند بلکه امروزه دستخوش تغییراتی شده به صورتی که تیغه فلزی سوییچ در یک قاب فلزی یا پلاستیکی که حاوی مدار فرمان جهت کنترل سیستم قفل مرکزی و یا سیستم ضد سرقت خودرو می باشد گرد آوری شده، این مجموعه (قاب، مدارفرمان،تیغه فلزی) ریموت تاشو خودرو نامیده می شود. که بسته به نوع و مدل خودرو و شرکت سازنده از تنوع بسیار بالایی برخوردارند.
سوییچ هوشمند خودرو
با توجه به مشکلات مختلف سوییچ های مکانیکی ماشین های قدیمی که موجب هرز شدن توپی مغزی سوییچ، گیرکردن و سولفاته کردن یا خال زدگی پلاتین داخلی آن ها می گردید. میل به طراحی و ساخت سوییچ های هوشمند(key less) که اصولاً بدون هولدر و نگهدارنده ی سوییچ می باشند قوت گرفت. از این رو بسیاری از شرکت های خودروساز از سیستم ورود و خروج بدون کلید استقبال نمودند. در این گونه خودروها سیستم استارت دکمه ای به صورت استاندارد یا آپشن عرضه می گردد و کارکرد آن به فاصله یک متری خودرو برسد قفل درب ها به صورت اتوماتیک باز می شود و بعد از ورود راننده با فشردن دکمه استارت و نگه داشتن پدال ترمز خودرو قابلیت روشن شدن پیدا می کند.
این ویژگی در بیشتر ماشین های نسل جدید دیده می شود و کسانی که تجربه استفاده از این سیستم را دارند به ندرت حاضرند به سراغ خودروهای سوییچی بروند. به هر حال این سیستم با سه ورژن وارد عرصه بازار گردیده است. لازم است بدانید نوع یک امکانات محدودی داشته و فقط قابلیت استارت با دکمه در این سیستم وجود دارد.
ولی در نوع دو قابلیت هایی همچون اتصال به GPS و همچنین جیپیاس تراکر، قابلیت استارت با ریموت کنترل و… در نظر گرفته شده است. از شرکت های تولید کننده این سیستم می توان به شرکت Fuzik کشور چین اشاره نمود. گفته می شود محصولات این شرکت از سطح کیفی خوبی برخوردار است و دارای استاندارد Tuv اتحادیه اروپا می شود و به علاوه محصولات خود را به شرکتهای دیگری همچون هوندا، نیسان، تویوتا، جیپ ارسال میکند و با شرکت بوش نیز همکاری مستمر دارد.
از دیگر سیستم هایی که خودروسازان در حال تمام نمودن طراحی و ارتقاء آن می باشند ساخت سوئیچ های دیجیتال ماشین است. این کلید دیجیتال قابلیت هایی چون قفل و استارت خودرو از راه دور به وسیله ارتباط با انواع گوشی هوشمند را دارا خواهند بود. در این روش سعی گردیده از ساختار مدیریت (TSM) ارتباط بین کلید دیجیتال و گوشی هوشمند ایجاد شود و با استفاده از تکنولوژی ارتباطات میدان نزدیک NFC و ارتباط مستقیم به قطعه ی ایمن در کلید، متنوع و کامل ترین و ایمن ترین سوییچ خودرو تولید خواهد شد و در واقع با استفاده از NFC دسترسی گوشی هوشمند به خودرو فراهم میشود. یکی از مزیت های این روش جنبه عدم امکان سرقت خودرو میباشد بنابراین سارق بدون دسترسی به گوشی هوشمند و نزدیک کردن آن به خودرو ناکام خواهد بود.
تعمیر یا تعویض سوییچ خودرو
ساخت سوییچ ماشین امروزه بسیار دشوار است زیرا اکثر ماشین های امروزی از کلید کددار استفاده می نمایند و احتیاج به تجهیزات بسیار پیشرفته و زمان نسبتا زیادی دارد. اما ما ساخت سوییچ ماشین شما را در صورت گم کردن سوییچ ماشین تان در اسرع وقت و پایین ترین قیمت انجام می دهیم. و یا اگر نقصی برای سوییچ رخ داد که نیاز به تعمیر سوییچ ماشین بهتر از تعویض آن بود نیز باز این امور برای شما از جانب ما کاملن امکان پذیر می باشد. وابستگی ما به ماشین هایمان امروزه بسیار شگفت انگیز است. بسیاری از ما حتی نمی توانیم بدون ماشین هایمان کارهای روزانه را پیگیری کنیم. به همین دلیل است که گم شدن سوییچ ماشین و یا آسیب دیدگی سوییچ ماشین یا شکستن کلید در استارت ماشین و یا قفل در می تواند به کابوس تبدیل شود. این به خصوص بسیار استرس زا است اگر سوییچی اضافی نداشته باشید. اما نگران نباشید. شما میتوانید سوییچ ماشین را تعمیر یا یک سوییچ دیگر برای ماشینتان بسازید حتی بدون سوییچ اصلی ماشین گم شدن سوییچ خودرو مشکلی هست که برای هرکس ممکن است اتفاق بیافتد. گم کردن کلید ماشین امری غیرقابل اجتناب است. در صورت آسیبهای با امکان تعمیر یل گم شدن سوییچ ماشین تان با ما تماس بگیرید. ما در اسرع وقت سوییچی برای روشن نمودن ماشین تان خواهیم ساخت.
سوییچ استارت ماشین می تواند انواع بسیار متفاوتی داشته باشد. که از آن جمله می توان به انواع سوییچ های معمولی، سوییچ های دارای ایموبلایزر (تراشه ی سوئیچ که بواسطه ی یک کد مشترک بین سوئیچ و خودرو موجب شناسایی و ارتباط سوئیچ با خودرو می شود)
چیپ ایموبلایزر هم یکی از قسمت های بورد الکترونیکی سوییچ خودرو محسوب می شود و درون قسمت پلاستیکی قرار می گیرد. به چیپ ایموبلایزر، قسمت کنترل هم گفته می شود؛ در واقع این تراشه سوییچ، اطلاعات محرمانه ای دارد که به محض ورود کلید به جایگاه خود (مغزی سوییچ)، در دایره ی مغناطیسی آنتن ترانسپوندر قرار می گیرد.
مشکلاتی درباره ی سوییچ
دلایل زیادی برای گیر کردن سوییچ ماشین در استارت خودرو وجود دارد. از یک نقص جزئی گرفته تا یک مشکل جدی در سیلندر سوییچ میتواند دلایل بروز این مشکل باشد. بعضی راننده ها در چنین وضعیتی با دستپاچگی به سرعت با مکانیک یا کلید ساز شان تماس می گیرند. اگر برای شما نیز چنین مشکلی پیش آمده باید بدانید، رفع گیر سوییچ در استارت خودرو اصلا کار مشکلی نیست. در ادامه به مواردی که باید برای حل این مشکل بدانید اشاره شده است:
اتومبیل های گیربکس اتوماتیک، با ویژگی محافظتی تولید می شوند که موجب می شود، مکانیزم استارت خودرو سوییچ را در جای خود قفل کند. این اتفاق وقتی رخ می دهد که راننده اتومبیل را در حالت پارک یا خلاص قرار ندهد. این مکانیزم، به عنوان یادآوری برای راننده ها عمل می کند، تا حتما پیش از خارج کردن سوییچ، دنده اتومبیل را در حالت P یا N قرار دهد. در غیر این صورت امکان دارد ماشینتان خود به خود حرکت کند.
همچنین مطمئن شوید دنده ماشین شما در موقعیت مناسبی قرار داشته باشد. دنده باید در موقعیت park یا neutral باشد. وقتی دنده را در یکی از این دو حالت قرار دهید، می توانید سوییچ خود را خارج کنید.
در مورد دیگر از دلایل قفل شدن سوییچ ماشین اگر به استارت خودرویتان نگاه کنید، قسمتهای گوناگونی با نام های مختلف را خواهید یافت. دقت کنید هیچ قسمتی با عنوان OFF (خاموش) وجود ندارد. ولی به جای آن قسمتی به نام lock خواهید یافت که معمولا در دایره حول استارت خودرو در قسمت پایینی قرار دارد. هر وقت که ماشینتان را خاموش می کنید باید سوییچتان را روی این گزینه بچرخانید. هر گزینه دیگری باعث می شود اتومبیلتان فکر کند هنوز روشن است، به همین دلیل اجازه خروج سوییچ را نمی دهد.
شاید شما تصور کنید گیر کردن سوییچ ماشین به این دلیل غیر ممکن است، اما مطمعن باشید گاهی هم این اتفاق رخ می دهد. راننده های بسیاری تنها به این دلیل که فراموش کردند سوئیچ شان را تا انتها و روی گزینه Lock بچرخاندند در این شرایط قرار گرفتند. پس قبل از دستپاچه شدن اطمینان حاصل کنید سوییچ در موقعیت Lock قرار دارد، حال می توانید آن را خارج کنید.
موارد دیگری که می توانید در هنگام قفل شدن سوییچ ماشینتان بررسی کنید:
- وضعیت فرمان ماشین را چک کنید.
- سوراخ استارت ماشین را برای وجود هرگونه مانع خارجی احتمالی بررسی کنید.
- بعد مطمئن شوید کلید شکسته ای در استارت خودرو وجود نداشته باشد.
- از سلامت باتری ماشینتان اطمینان حاصل کنید.
اگر تمام مراحل گفته شده در بالا را امتحان کردید و هنوز نتوانستید سوییچ را از استارت خودرو خارج کنید، ممکن است مشکل از سیلندر سوییچ اتومبیلتان باشد. این مورد نیاز به راه حلی حرفه ای تر دارد و شما به تنهایی قادر به رفع آن نیستید. بهتر است برای حل آن به متخصصان در این امور اعتماد کنید.
در اینجا می خواهیم توضیح نسبتا کوتاهی در رابطه با ریموت تاشو خودرو پورشه برایتان بدهیم.
خودرو پورشه کاین محصول کشور آلمان می باشد که در سال ۲۰۱۱ طراحی و تولید شد. ظاهر این ماشین طوری طراحی شده است که جذاب و اسپرت و بسیار لوکس می باشد. به همین دلیل مورد توجه خریداران زیادی قرار گرفت. اما سوییچ و ریموت ماشین پورشه به طور اصل چگونه است؟
علائم خرابی سوئیچ خودرو
برخی از علائم خرابی سوئیچ خودرو عبارتاند از:
۱. ماشین روشن نمیشود
همانطور که گفتیم فرایند روشنکردن ماشین باید در دو مرحله انجام شود. ابتدا سوئیچ باید روی وضعیت روشن قرار بگیرد و در مرحله بعد باید استارت بخورد. در مرحله دوم سوییچ باید سیگنالی به موتور استارتر ارسال کند تا بچرخد. اگر سوییچ مشکل پیدا کند، ماشین روشن نخواهد شد. بنابراین یکی از نشانههای خرابی سوییچ میتواند روشننشدن خودرو باشد.
۲. ماشین در حین رانندگی متوقف میشود
اگر اتصالات سوییچ خودرو معیوب باشد، ممکن است ناگهان روی موقعیت خاموش قرار بگیرد. به این ترتیب ماشین درحین رانندگی ناگهان خاموش میشود. اگر این اتفاق افتاد، به داشبورد نگاه کنید. اگر همه چراغهای داشبورد خاموش شده و موتور از کار افتاده است، میتواند یکی از نشانههای خرابی سوییچ خودرو باشد.
۳. چراغ داشبورد یا سایر لوازم الکترونیکی چشمک میزند
یکی دیگر از علائم خرابی سوئیچ خودرو این است که چراغهای داشبورد یا سایر لوازم الکترونیکی چشمک میزنند یا هرازگاهی روشن و خاموش میشوند. این نشان میدهد که صفحه اتصال سوییچ خراب است و ممکن است در اثر خوردگی یا سایش به این روز افتاده باشد. البته این مورد قابلتعمیر نیست، ولی نیازی به تعویض کل سیستم سوییچ احتراق هم نیست. کافی است صرفا همان قطعه را تعویض کنید.
۴. کلید سوئیچ را روشن نمیکند
وقتی کلید را وارد کرده و میچرخانید اما سوییچ روی موقعیت روشن قرار نمیگیرد، درصورتیکه باتری شارژ کافی دارد، نشاندهنده خرابی سوییچ است.
۵. کلید نمیچرخد
این مشکل در کلیدهایی که طراحی استوانهای روی تیغه دارند رایجتر است. با گذشت زمان، شیارها و دندانههای روی سوییچ گرد و صاف میشوند. این باعث میشود کلید نتواند سوییچ را در موقعیتهای درست قرار دهد. وقتی کلید نمیچرخد سوییچ خودرو را روشن نمیکند.
۶. صدای موتور استارتر را نمیشنوید
یکی دیگر از نشانههای مشکل در سوییچ خودرو این است که هنگام چرخاندن کلید صدای کلیکمانند استارت را نمیشنوید.
۷. فرمان گیر کرده است
در سوییچ خودرو یک قفل مکانیکی برای فرمان تعبیه شده است. اگر فرمان گیر میکند، سیلندر سوییچ را بررسی کنید؛ شاید مشکل از آن باشد.
علت گیر کردن و نچرخیدن سوئیچ خودرو چیست؟
ممکن است برای هر راننده یک بار این اتفاق بیفتد که سوییچ خودرو داخل استارتر گیر کند. در این شرایط اولین نکته حفظ خونسردی است. باید خیلی سریع و هوشمندانه دلایل گیر کردن سوییچ را بررسی کنید.
در نگاه اول هرگز به خراب بودن قفل خودرو فکر نکنید. گیر کردن سوییچ خودرو داخل استارتر می تواند به دلایلی چون قفل شدن فرمان خودرو، قرار نگرفتن دنده در حالت خلاص یا پارک و خاموش نشدن کامل خودرو باشد در غیر این صورت امکان خرابی مغزی قفل خودرو وجود دارد
نکات ضروری هنگام گیر کردن سوییچ در قفل ماشین
- سوییچ ماشین نیز مانند هر کلیدی دیگری، ممکن است به دلایل مختلف در قفل گیر کند.
- در این شرایط معمولا سوییچ قابل بیرون کشیدن یا چرخاندن نیست.
- همین مشکل نیز گاهی با بیدقتی راننده همراه شده و موجب شکستن سوییچ در قفل یا استارتر ماشین میشود.
- بنابراین به عنوان اولین نکته توجه کنید که اگر مدتی است ورود و خروج سوییچ به داخل قفل و استارتر با مشکل همراه بوده و به اصطلاح گیر دارد؛ بهتر است با تمیز کردن سوییچ و داخل قفل و روغنکاری آن، از پیشامدهای بعدی جلوگیری کنید.
- همچنین اگر متوجه گیر کردن سوییچ شدید؛ بهتر است فشار بیش از حد به آن وارد نکنید. بهخصوص فشار بیش از حد برای چرخاندن سوییچ به طرفین احتمال شکستن آن را بالا میبرد. گاهی علاوه بر شکستن سوییچ به اجزای مختلف قفل یا استارتر نیز آسیبهایی وارد میشود.
نحوه درآوردن سوییچ ماشین گیر کرده
دلایل زیادی برای گیر کردن سوییچ در استارت خودرو وجود دارد. از یک ایراد جزئی گرفته تا یک مشکل جدی در سیلندر سوییچ میتواند دلایل بروز این مشکل باشد. بعضی رانندگان در چنین شرایطی با دستپاچگی به سرعت با مکانیک یا کلیدسازشان تماس میگیرند.
اگر برای شما نیز چنین مشکلی پیش آمده باید بدانید، رفع گیر سوییچ در استارت خودرو اصلا کار مشکلی نیست. در ادامه به مواردی که باید برای حل این مشکل بدانید اشاره شده است:
۱- ماشینتان را در حالت خلاص یا پارک قرار دهید!
اتومبیل های گیربکس اتوماتیک، با ویژگی محافظتی تولید میشوند که باعث می گردد، مکانیزم استارت خودرو سوییچ را در جای خود قفل کند. این اتفاق وقتی رخ می دهد که راننده اتومبیل را در حالت پارک یا خلاص قرار ندهد.
این مکانیزم، به عنوان یادآوری برای راننده عمل می کند، تا حتما پیش از خارج کردن سوییچ، دنده اتومبیل را در حالت P یا N قرار دهد. در غیر این صورت امکان دارد ماشین خود به خود شروع به حرکت کند.
همچنین مطمئن شوید دنده ماشینتان در موقعیت مناسبی قرار داشته باشد. دنده باید در موقعیت park یا neutral باشد. وقتی دنده را در یکی از این دو حالت قرار دهید، می توانید سوییچ خود را خارج کنید.
۲- از خاموش بودن خودرو مطمئن شوید!
اگر به استارت خودرویتان نگاه کنید، قسمتهای گوناگونی با نام های مختلف را خواهید یافت. دقت کنید هیچ قسمتی با عنوان OFF (خاموش) وجود ندارد. ولی به جای آن قسمتی به نام lock خواهید یافت که معمولا در دایره حول استارت خودرو در قسمت پایینی قرار دارد.
هر وقت که ماشینتان را خاموش می کنید باید سوییچتان را روی این گزینه بچرخانید. هر گزینه دیگری باعث می شود اتومبیلتان فکر کند هنوز روشن است، به همین دلیل اجازه خروج سوییچ را نمی دهد.
شاید شما تصور کنید گیر کردن سوییچ خودرو به این دلیل غیر ممکن است، اما این اتفاق نیز رخ می دهد. راننده های بسیاری تنها به این دلیل که فراموش کردند سوئیچشان را تا انتها و روی گزینه Lock بچرخاندند و با خاموش شدن خودرو قصد درآوردن سوییچ خودرو دارند که ناگهان سوییچ گیر می کند.. پس قبل از دستپاچه شدن اطمینان حاصل کنید سوییچ در موقعیت Lock قرار دارد، حال می توانید آن را خارج کنید.
۳- وضعیت فرمان خودرو را چک کنید!
حال شما اهرم دنده اتومبیلتان را بررسی کردید و مطمئن شدید در موقعیت P یا N قرار دارد. همچنین شما موقعیت سوییچ درون استارت را کنترل کردید و اطمینان حاصل کردید در دایره استارت روی گزینه Lock قرار دارد.
اما چرا هنوز نمی توانید سوییچ را خارج کنید؟ اگر مشکلتان هنوز رفع نشد سعی کنید سعی کنید فرمان ماشین را به چپ و راست بچرخانید. اگر همان بار اول فرمان در مقابل چرخیده شدن مقاومت کرد، باید بدانید شما سیستم قفل فرمانتان را فعال کرده اید.
این یک مکانیزم ایمنی برای جلوگیری از حرکت خودروست و باعث می شود تا زمانی که سوئیچ درون استارت قرار نگرفته، اتومبیل در همین وضعیت باقی بماند. این سیستم همچنین باعث می شود در صورت وارد کردن سوییچ اشتباه، خودرو شروع به کار نکند.
همیشه این احتمال وجود دارد که گیر کردن سوییچ خودرو به خاطر قفل شدن فرمان باشد. این موضوع همچنین باعث می شود نتوانید سوئیچ را خارج کنید. به آهستگی فرمان اتومبیل را به چپ و راست بچرخانید و به طور همزمان فشار کمی روی سوییچ وارد کنید. این کار باعث می شود سیستم قفل فرمان باز شده و شما بتوانید سوییچ را خارج کنید.
۴- سوراخ استارت خودرو را تمیز کنید!
عملکرد مناسب استارت اتومبیلتان وابسته به بی عیب و نقص بودن سوراخ ورودی آن است. از این قسمت از خودرو معمولا غفلت می شود. گرد و خاک یا دیگر اجزاء ریز می تواند در آن انباشته شود. وقتی شما سوییچ را وارد می کنید، شاید هیچ مشکلی نباشد اما وقتی می خواهید آن را خارج کنید، گرد و غبار در سوراخ سوییچ گیر می کند.
برای خارج کردن سوئیچ در چنین شرایطی باید آن را به آرامی چندین بار بچرخانید. با این کار احتمالا اجزاء خارجی از مسیر کنار رفته و می توانید سوییچ را خارج کنید. اگر این کار فایده ای نداشت می توانید از اسپری WD-40 یا روان کننده معادل با آن در سوراخ استارت استفاده کنید. همچنین اگر یک قوطی هوای فشرده دارید شاید با آن بتوانید این مشکل را حل کنید. اگر هیچ یک از اینها موثر واقع نشد، شاید کمک یک کلیدساز الزامی باشد.
۵- مطمئن شوید سوییچ در قفل استارت نشکسته باشد!
در بدترین حالت ممکن است سوییچ یا کلید شکسته ای مسیر استارت خودرو را مسدود کرده باشد. این مورد مخصوصا برای آن دسته از افرادی که ترجیح می دهند از کلید کپی به جای اصل استفاده کنند محتمل تر است.
برخی مواد مورد استفاده برای ساخت این گونه کلید ها استقامت کافی را ندارند و تا حدی مستعد شکسته شدن و یا آسیب دیدن هستند. کلید های اصلی نیز در معرض صدمات وابسته به استفاده طولانی مدت هستند. به مرور زمان ممکن است این سوئیچ ها تغییر شکل داده و یا پیوستگی و استحکام خود را از دست بدهند.
اگر متوجه شدید سوییچ ماشینتان آسیب دیده یا دچار تغییر شکل شده، این موضوع می تواند دلیلی برای این باشد که شما نمی توانید آن را خارج کنید. اگر کلید اتومبیل در سوراخ استارت شکست ابتدا سعی کنید خودتان بدون آسیب زدن به استارت آن را خارج کنید، اگر نتوانستید می توانید دستگاه خارج کننده کلید شکسته تهیه کنید و بوسیله آن کلید را خارج کنید؛ و اگر هیچ یک کارساز نبود از یک کلید ساز کمک بگیرید تا آن را برایتان خارج کند.
نحوه در آوردن سوییچ شکسته خودرو
- در ابتدای کار با فلچه سیمی روی استارتر را تمیز کنید.
- با استفاده از روغن روان کننده که به صورت اسپری باشد داخل استارتر ماشین روغن بریزید.
- با استفاده از قلاب بافتنی و یک پیچ گوشتی نصف دیگر کلید شکسته را به آرامی در بیاورید.
- در انتها با بیرون آمدن کمی از سوییچ شکسته با انبردست آنرا به بیرون بکشید.
۶- از سلامت باتری ماشین اطمینان حاصل کنید!
اتومبیل های مدرن دارای نوعی ویژگی امنیتی هستند که بوسیله آن اگر برق کافی به کامپیوتر خودرو نرسد، سوییچ را قفل می کنند. این مطلب به این خاطر است که هیچ استفاده غیر مجازی از خودرو صورت نگیرد. از این رو بهتر است همواره کار کرد درست باتری اتومبیلتان را کنترل کنید. اگر ولت متر دارید می توانید به کمک آن انرژی باتری خودرو را چک کنید.
همچنین شما می توانید با روشن کردن چراغ جلوی ماشین این موضوع را کنترل کنید. اگر چراغ ها روشن نشدند باتری ماشینتان تمام شده. شما می توانید با کمک شخصی دیگر باتری ماشینتان را شارژ کنید نحوه این کار در مقاله باتری به باتری توضیح داده شده است. و یا شاید نیاز باشد باطری اتومبیل را عوض کنید.
۹- تعویض کلید خودرو و قفل های سوئیچ
در صورتی که مراحل بالا را انجام دادید و باز هم همیشه با گیر کردن سوییچ خودرو داخل استارتر مواجه هستید تنها کافیست سوییچ یدکی را امتحان کنید.
- در صورت رفع گیر سوییچ با سوییچ یدک باید کلید خامی تهیه کرده و با چیپ الکترونیکی نسبت به ساخت سوئیچ یدک اقدام کنید.
- در صورت گیر هنگام جا انداخت سوئیچ یدک شک نکنید که مغزی سوییچ معیوب است و باید نسبت به تعویض کلید و قفل های درب و استارتر خودرو اقدام کنید.
نکات پایانی جلوگیری از گیر کردن سوئیچ در خودرو
برای بررسی دلیل گیر کردن سوییچ داخل استارتر خودروتان به این موارد نگاهی بیندازید و با رعایت این ها از مشکل گیر کردن سوییچ در استارتر جلوگیری نمایید:
- اگر دنده در حالت پارک یا خلاص قرار نگیرد خودرو خاموش می شود قبل از خاموش کردن خودرو حتماً و حتماً دنده را در حالت خلاص قرار دهید تا سوییچ هیچگاه داخل استارتر گیر نکند.
- بعد از خاموش کردن ماشینتان باید سوییچ را در حالت lock قرار دهید تا سوییچ گیر نکند.
- ممکن است هر بار که از سوییچ ماشین استفاده می کنید گرد و خاک به داخل سوراخ استارتر ماشین نفوذ کند بهتر است از اسپری های روان کننده استفاده کنید.
- آیا می دانید با نرسیدن برق کافی به کامپیوتر ماشین سوییچ قفل می شود اگر موارد بالا را چک کردید و از سلامت باتری اطمینان حاصل نمایید. با روشن کردن چراغ های ماشین می توانید بفهمید باتری تمام شده است یا خیر.
- مغزی سوییچ وقتی معیوب است که سوییچ یدک هم مثل قبل در استارتر گیر کند در این شرایط باید از گروه های کلید سازی معتبر کمک بگیرید تا مشکلتان را در اولین فرصت به راحتی حل نمایند.
اگر سوییچ خودرو خراب شد چه کنیم؟
روشهای متعددی وجود دارد که اگر سوییچ خودرو خراب شد بتوانید موقتا آن را روشن کنید. برخی از این روشها عبارتاند از:
استفاده از مته و پیچگوشتی
برای استفاده از این روش باید کمی مراقب باشید؛ زیرا ممکن است به سوییچ بیشتر از چیزی که هست آسیب برسانید. یک مته فلزی را به اندازه طول کلید وارد سوراخ کلید کنید تا پینهای داخلی را به سمت داخل فشار دهد. حالا یک پیچگوشتی بردارید و درون سوراخ کلید قرار دهید و بچرخانید. اگر درست انجام داده باشید ماشین روشن میشود.
استفاده از کابل جامپر
کاپوت ماشین را باز کنید و با استفاده از کابل جامپر، پایانه مثبت باتری را به سر مثبت کویل یا سیمپیچ وصل کنید. این قدرت لازم برای راهاندازی موتور را فراهم میکند. حالا باید سلنوئید استارتر را پیدا کرده و آن را به پایانه مثبت باتری وصل کنید. سپس سیم سوییچ را از سلنوئید جدا کنید. با استفاده از یک پیچگوشتی پایانه مثبت سلنوئید را به پست متصل به سوئیچ اتصال دهید.
با این کار سلنوئید فعال شده و خودرو روشن میشود.
استفاده از سیمهای خودرو
این راهکار بیشتر برای خودروهای قدیمیتر مناسب است. پوشش پلاستیکی میل فرمان را بردارید. حالا محل اتصال سیمکشی فرمان را پیدا کنید. بیشتر اوقات این سیمها در مرکز میل فرمان قرار دارند. مابقی سیم و کابلها به برفپاککن، رادیو یا سایر لوازم جانبی خودرو مرتبط هستند.
حال محل اتصال باتری، احتراق و استارت را پیدا کنید. سیمهای زرد و قهوهای به سوییچ مربوطاند. رنگ قرمز برای باتری است. حالا سیم باتری را به اندازه یک اینچ لخت کنید و به هم بپیچانید.
سپس سیم خاموش/ روشن سوییچ را به سیم باتری متصل کنید و وقتی مشاهده کردید که چراغها و اجزای الکتریکی خودرو روشن شدند، سیم استارت را به اندازه نیم اینچ لخت کرده و به سیم باتری متصل کنید. موتور که روشن شد مدتی آن را نگه دارید تا دور موتور بالا برود و بهطور کامل روشن شود.
جمعبندی
سوییچ خودرو یکی از بخشهای مهم خودرو برای راهاندازی موتور آن است. اگر این بخش مشکل پیدا کند، ماشین روشن نمیشود. در این مطلب دلایلی را که ممکن است سوییچ خراب شود و علل آن را توضیح دادیم. علاوه بر آن، روشهایی را برای زمانی که سوییچ خراب شده است معرفی کردیم تا بتوانید بهشکل موقت ماشین را روشن کنید و بعد سوئیچ را تعویض کنید. گاهی سوئیچ نیازی به تعویض کامل ندارد و کافی است قطعهای از آن تعویض شده یا درصورت کثیفی تمیز شود.
چگونه سوئیچ یدک ماشین را تهیه کنیم؟
زمانیکه سوییچ ماشین خود را گم می کنید و نمی توانید درب خودرو را باز نمایید، نگران نباشید در این وضعیت حتی در صورتی که درب ماشین تان قفل است، می توانید یک سوییچ یدک بسازید و مشکل خود را حل کنید. یکی از ابزارهای مهم برای صاحب ماشین سوئیچ و کلید یدک ماشین می باشد که در صورتی که ماشین شما از فناوری ایموبلایزر یا ضد سرقت برخوردار باشد، در صورت گم کردن سوییچ ماشین و عدم برخورداری از سوئیچ یدک، مجبورید هزینه های زیادی را بابت باز کردن و روشن کردن خودرو بپردازید، چرا که کدگشایی هزینه ی بالایی دارد و نیاز به تخصص و مهارتی خاص می باشد.
برای خودروهایی که دارای سیستم امنیتی ایموبلایزر هستند در زمان ساخت کلید یدک باید خودروی خود را به یک قفل و کلیدسازی که دارای دستگاه های کدگذاری می باشد، تحویل دهید تا سوییچ یدک ماشین را برایتان بسازد. این دستگاه ها با اتصال به کامپیوتر خودرو عملیات کدگذاری را انجام می دهند.
سوییچ استارت خودرو را همه دیده اید و آن را با دستان خود لمس کردیده اید.
میدانید که بدون این سوییچ شما هرگز نمیتوانید خودرو خود را روشن کرده و آن را به حرکت وادارید.
در این مطلب قرار است کمی هم در مورد این وسیله ی اتومبیل؛ که در ظاهر از آن جداست ولی در واقع همراه با آن، با شما به صحبت بپردازیم.
همه چیز درباره ایموبلایزر یا سوئیچ ضد سرقت!
فروش خودرو، در دنیای تکنولوژی و پیشرفت خودروها امروزی شاهد پیشرفت خودرو ها در بخش الکترونیکی و برقی آنها هستیم، یکی از مواردی که همیشه دارندگان خودروها را نگران و بیم آن را دارند سرقت خودرو بوده است، در سراسر دنیا شرکت های بیمه و یا موسسات و سازمانهای دولتی دست به کار شده و به طراحی و ساخت سیستم های ضد سرقت پرداحته اند.
راه حل های مختلفی برای جلوگیری از سرقت خودرو ها با توجه به شرایط هر کشور و نیازهای مشتری اتخاذ شد در آمریکا ورود بدون کلید و در فرانسه نیز برروی سیستمهای امنیتی مخفی و دور از دید افراد مورد تحقیق و آزمایش قرار گرفت و نهایتا در آلمان فرکانس رادیوئی استفاده شد که در نهایت پس از آزمایشهای مختلف سیستم آخر به عنوان راه اصلی انتخاب شده است.
هدف از طراحی این سیستم جلوگیری از سرقت خودرو بوده است که با پیشرفت تکنولوژی شاهد ابداع سیستم ایموبیلایزر بوده ایم. برای درک صحیح و شناخت کامل سیستم ایموبلایزر به توضیح انواع سیستم های ضد سرقت پرداخته و نیز سوال بسیاری از مخاطبین که آیا سیستم ایموبلایزر برای جلوگیری از سرقت خودرو کافی است یا خیر؟ با فروش خودرو همراه باشید تا ضمن پاسخگویی به سوالات شما در مورد سیستم ضد سرقت یا ایموبلایزر اطلاعات جامعی کسب نمائید.
به طور کلی سیستم های امنیتی ضد سرقت به سه دسته کلی تقسیم می شوند:
سیستم قفل مرکزی
از این سیستم می توان به عنوان سیستم کمکی در خودرو نام برد تا سیستم ضد سرقت، این سیستم طرز کار سادهای دارد. با قفل شدن یکی از دربها بقیه را قفل میکند و بالعکس. نیروی این کار معمولا از طریق یک موتور الکتریکی تامین میشود که سیگنالهای مورد نیاز برای فعال یا غیر فعالسازی سیستم از طریق کنترل از راه دور یا کنتاکتهای داخل قفل درب فرستاده میشود (برای مواقعی که برق خودرو قطع شده است).
سیستم قفل مرکزی به عنوان بخش اصلی در سایر موارد مورد استفاده قرار می گیرد و در برخی خودروها با برنامه ریزی سیستم کامپیوتر خودرو یا همان ECU به کمک راننده می آید، به عنوام مثال در خودرو پژو ۲۰۶ هنگامی که خودرو شما از حالت سکون خارج و حرکت می کند و کیلو متر خودرو به ۲۰ می رسد هر چهر درب خودرو توسط این سیستم قفل می گردد.این سیستم دیگر به تنهایی کاربرد چندانی ندارد و معمولا بصورت ترکیب با سیستم دزدگیر یا ایموبلایزر بکار میرود.
سیستمهای آلارم دهنده (دزدگیر)
این سیستم که واحد کنترل مرکزی (که در بعضی موارد با ECUیکپارچه هست) سیگنالهای ارسالی از یکسری سنسور را کنترل میکند و در صورت تحریک این سنسورها، یکسری واکنش از پیش تعیینشده نشان میدهد؛ مثل فعال کردن آژیر و فلاشر و در مدلهای پیشرفتهتر ارسال سیگنال هشدار به ریموت کنترل.
سنسورهایی که در این سیستم بکار میرود معمولا شامل سنسورهای التراسونیک (حساس به حرکت)، سنسورهای ضربه، وارد کردن سوئیچ و در مدلهای پیشرفتهتر سنسورهای فشار هوا (حساس به تغییرات ناگهانی فشار هوای داخل خودرو در اثر باز کردن دربها) و سنسورهای محافظت از سرقت چرخها میشود.
در این سیستم با فشار کلید قفل بر روی ریموت کنترل، واحد مرکزی سنسورها را تحت نظر میگیرد و همزمان برق سوییچ استارت را قطع میکند و در صورت تحریک شدن هر کدام از سنسورها، دستگاه برای مدت زمان از پیش تعیین شدهای آلارم میدهد.حساسیت هرکدام از سنسورها نیز قابل تنظیم است. ترکیب این سیستم با قفل مرکزی امنیت خوبی را بوجود میآورد اما کامل نیست.
سیستمهای ایموبلایزر الکتریکی و الکترونیکی کددار
در سال ۱۹۹۸ با افزایش آمار سرقت خودرو این آلمانی ها بودند که پیشرو در ساخت تکنولوژی جدید برای جلوگیری از سرقت خودروها بودند که بعد ها این سیستم تکامل و رشد یافت و به شکل امروزی درآمد. این نوع از سیستم ضد سرقت عموما از اجزا مشابهی تشکیل شده است که به ترتیب ذیل می باشد:
- میکرو چیپ حافظه
- آنتن ترانسپوندر
- ICU
- ECU
همانطور که از اسمش پیداست عملکرد هر قسمتی از اتومبیل که باعث حرکت خودرو میشود را از کار میندازد! و برخلاف قبلی خبری از سنسور و آلارم نیست. در خودروهای جدید معمولا از سیستم سوییچ ایموبلایزر (Immobilizer)دار استفاده میشود. سیستم ایموبلایزر یکی از جالبترین سیستمهای نصب شده در خودروهای جدید میباشد که در واقع نوعی سیستم ضد سرقت محسوب میشود. با کمک این مکانیزم با استفاده از قفل نرمافزاری که بر روی ECU انژکتور گذاشته میشود پیشرانه خودرو از روشن شدن مانع میشود. تا زمانی که این قفل باز نشود استارت زدن توسط سوییچ حاصلی نداشته و پیشرانه روشن نمیشود.
کلیدهای خودروهای دارای ایموبلایزر شامل دو قسمت میباشند؛ یکی بورد الکترونیکی مربوط به ریموت کنترل (در کلید ریموت کنترلدار) که کار باز و بسته کردن درها را بر عهده دارد و دیگری قطعه کوچکی است که در واقع نوعی چیپ حافظه است. آنتن ترانسپوندر که بر روی سوییچ در زیر فرمان نصب میشود شامل یک بورد الکترونیکی و یک سیم پیچ است که میتواند همانند یک مینیاب یک میدان مغناطیسی کوچک ایجاد نماید. وقتی کلید را در داخل سوییچ در زیر فرمان قرار میدهیم چیپ حافظه داخل کلید تحت حوزه مغناطیسی ترانسپوندر قرار گرفته و فعال میشود. در این حالت انتن در ارتباطی دوجانبه با چیپ حافظه شروع به رد و بدل کردن اطلاعات کرده و میتواند کدی که ما ان را تحت عنوان Access code میشناسیم بر روی کلید ثبت نموده و یا آن را از روی کلید بخواند. تمام این اطلاعات ارسال و دریافت کدها و بازگشایی کدها تنها در کسری از ثانیه انجام شده و راننده متوجه مورد خاصی نمیشود.
در ابتدای تولید خودرو قبل از اینکه خودرو استارت بخورد توسط دستگاه دیاگ باید کلید را برای خودرو تعریف نمود. در این پروسه Access code یکبار برای خودرو تعریف شده و در داخل کلید ثبت میشود. این کد توسط یک کارت به همراه کلیدهای خودرو به مشتری تحویل داده میشود . به وسیله این کد صاحب وسیله میتواند در صورت مفقود شدن کلیدها توسط دستگاه دیاگ کلیدهای دیگری را برای خودرو تعریف نماید.
در این خودروها معمولا یک لامپ چشمک زن قرمز رنگ که نشانه دارا بودن سیستم ایموبلایزر و نیز فعال بودن آن است در داخل صفحه نشان دهنده پشت فرمان (پنل خودرو) یا هر قسمت نمایان دیگری نصب شده است. مادامی که خودرو خاموش است این علامت فعال بوده و با روشن شدن پیشرانه غیر فعال میشود.
نواحی حفاظتشده توسط ایموبلایزر عبارتند از:
- موتور استارت
- سیستم سوخترسانی
- سیستم جرقه
زمانی که خودرو بوسیله ریموت قفل میشود، یکسری رله مدارهای الکترونیکی که به منظور عملکرد خودرو بکار میروند را از مدار خارج میکنند. با این کار عملا موتور دیگر روشن نمیشود و کارهایی مثل اتصال کوتاه پایههای سوئیچ و غیره کاملا بیتاثیر است!
در سیستم ایموبلایزر الکترونیکی یک سیگنال کددار برای بلوکه کردن یا آزاد کردن مدارات راه انداز سیستم از ریموت به واحد مرکزی فرستاده میشود و این سیگنالها توسط الگوریتمهای سیستم کدگشایی میشود.
برای غیر فعال کردن سیستم ایموبلایزر ۲ چیز مورد نیاز است:
- سوییچ از لحاظ فیزیکی با سوئیچ اصلی خودرو مطابقت داشته باشد.
- کدی که ریموت میفرستد با کد ذخیره شده در واحد مرکزی یکسان باشد.
غیر فعال شدن سیستم ایموبلایزر زمانی اتفاق میافتدکه یک اتصال القایی بین سوییچ و سیستم برقرار بشود و در صورتی که هرکدام از موارد فوق محقق نشود خودرو بکار نمیافتد. در بعضی سیستمهای پیشرفتهتر، این کد امنیتی بعد از هربار فقل و باز شدن سیستم عوض شده و با ریموت هماهنگ میشود. لازم به ذکر است که از همین سیگنال کددار برای سیستم قفل مرکزی استفاده میشود و در واقع قفل مرکزی تحت کنترل ایموبلایزر در میآید.
بنابراین با توجه به ویژگیهای گفته شده برای سیستم ایموبلایزر بتوان گفت که با وجود چنین سیستمی هزینه کردن برای قرار دادن سیستم دزدگیر فقط برای داشتن امکانی برای داشتن صدای آزیر یا خطر آن باشد. دزدگیر میتواند با داشتن صدای آلارم شما را از باز شدن دربها یا ضربه خوردن اتومبیل مطلع سازد که البته در مدلهای پیشرفتهتر نیز امکان خاموش و روشن کردن با ریموت نیز تعبیه شده است. در کل میتوان پیشنهاد کرد که داشتن دزدگیر و ایموبلایزر در کنار هم، امنیت خودروی شما را بالاتر میبرد البته بهشرطی که سیستم دزدگیر با سیستم ایموبلایزر همخوانی داشته و مانند بعضی از خودروهای داخلی مشکلی برای سیستم برق خودرو بوجود نیاورد! لازم به ذکر است با توجه به سیستم ایموبلایزر نصب شده بر روی خودروها داخلی همانند پژو ۲۰۶، رانا، و … سیستم دزگیر بایستی توسط شرکت تائید شده نصب گردد تا برای سیستم برقی خودرو و بایاس خودرو مشکلی همانند قطع یک طرفه چراغ های خودرو و یا روشن نشدن چراغ ها نشود.