خودرو خارجی

خودرو اپل(opel)

در این مقاله قصد داریم به بررسی کمپانی عظیم خودرو سازی اپل بپردازیم، اگر به دنبال اطلاعات بیشتر درباره این شرکت خودرو سازی  هستید، با تیم تخصصی نیکبخت خودرو تا پایان این مقاله همراه باشید. لازم به ذکر است که بگوییم مجموعه ی نیکبخت خودرو در تلاش است در زمینه ی خرید و فروش خودرو، به بهترین شکل و سریع ترین حالت ممکن و در کمترین زمان به شما عزیزان خدمات ارائه  کند، یکی از افتخارات این مجموعه فروش فوری خودرو شما عزیزان در کمترین زمان ممکن است، شما می توانید برای دریافت قیمت خودروی کارکرده خود با کارشناسان فروش ما تماس حاصل نمایید و اگر قصد فروش فوری خودروی خود را در کسری از زمان دارید به بخش خرید و فروش در سایت ما مراجعه کنید. نیکبخت خودرو سایتی قابل اعتماد برای خرید و یا فروش خودرو می باشد، شما عزیزان فروشنده با اطمینان کامل و خاطری آسوده با ما تجربه ی جدیدی از فروش فوری خودرو خواهید داشت.

اوپل شرکت خودروسازی آلمانی است، که از سال ۱۹۲۹ تا ۲۰۱۷ در تملک شرکت خودروسازی آمریکایی جنرال موتورز قرار داشت و در ۶ مارس سال ۲۰۱۷ به قیمت ۲٫۲ میلیارد یورو تحت تملک گروه پی‌اس‌ای (PSA) درآمد. و اکنون در مالکیت گروه استلانتیس است.

تاریخچه

این شرکت در ۲۱ ژانویه سال ۱۸۶۳توسط آدام اوپل (Adam Opel) تاسیس شد که در ابتدا سازنده چرخ خیاطی بود. اوپل اولین چرخ خیاطی خود را در سال ۱۸۸۲ روانه بازار کرد و سپس با گسترش کار خود به تولید دوچرخه نیز پرداخت که تولید دوچرخه تا سال ۱۹۳۷ ادامه داشت.

نوشته های مشابه

آدام در سال ۱۸۸۶ به انگلیس سفر کرد تا در مورد صنعت خودروسازی، اطلاعاتی کسب کند. او نمونه‌ای کوچک با خود به آلمان آورد؛ ولی عملا موفق به تولید خودرو نشد.

آدام اوپل در سال ۱۸۹۵ درگذشت و کارخانه خودروسازی اوپل بعد از مرگ بنیانگذار خود شروع به تولید خودرو سواری نمود. در آن سال‌ها، پسران آدام اوپل با تشویق مادرشان تصمیم به تولید خودرو گرفتند و در نهایت موفق به تولید اولین خودروی خود در سال ۱۸۹۹ شدند و در سال ۱۹۰۲ نمونه‌ای دیگر از این خودرو را ساختند. ۷سال بعد یعنی در سال ۱۹۰۹، آنها یک خودروی دونفره برای استفاده پزشکان ساختند که به ماشین پزشک (Doktorwagen) معروف شد. در سال ۱۹۱۴ شرکت اوپل به بزرگ‌ترین تولیدکننده خودرو در آلمان تبدیل شد به طوریکه در سال ۱۹۲۸، ۳۷.۵ درصد از بازار خودرو آلمان را به خود اختصاص داده بود. در سال ۱۹۲۰ این شرکت آنقدر گسترده شد که به رکورد تولید یک میلیون خودرو در سال دست یافت و به دلیل همین موفقیت‌ها، شرکت خودروسازی آمریکایی جنرال موتورز در سال ۱۹۲۹ با خرید ۸۰ درصد سهام شرکت اوپل به بزرگترین شریک اوپل تبدیل شد و در سال ۱۹۳۱ با خرید ۲۰ درصد مابقی از سهام شرکت اوپل، شرکت جنرال موتورز مالک ۱۰۰ درصدی آن شد.

این شرکت در سال ۱۹۴۰ در زمان جنگ جهانی دوم مورد حمله هوایی قرار گرفت و ویران شد. پس از اندکی بازسازی، شرکت اولین کامیون جنگی ۵/۱ تنی خود به نام «اوپل بلیتز» را ساخت و در سال ۱۹۴۷ نیز کامیون جنگی المپیا را تولید کرد، اما طی این سال‌ها شرکت با رکود مواجه بود و تنها ۸۳۹ خودرو تولید کرد. بعد از پایان جنگ، شرکت با بازسازی کامل، دوباره تولیدات عادی خود را از سر گرفت و به دوران اوج خود بازگشت، در سال ۱۹۶۲ به دوران محبوبیت خود رسید و مجددا در سال ۱۹۷۲ بزرگ‌ترین تولیدکننده خودرو در آلمان شد. در سال ۱۹۷۰ اُپل بعد از جنرال موتورز و فورد بهترین خودرو ساز در جهان قرار داشت. بعد از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸، در ۱۰ سپتامبر ۲۰۰۹، جنرال موتورز، با تصویب دولت آلمان، ۵۵ ٪ از سهام اوپل را به شرکت مگنا فروخت.

دکتر کارل توماس نیومن، مدیر عامل گروه اوپل از ژوئیه ۲۰۱۴ می باشد.

لوگو

اولین لوگو برند اوپل، با حروف “A” و “O” برگرفته از نام آدام اوپل، موسس برند، طراحی شد که O به رنگ قرمز و A به رنگ برنز نمایش داده می شد. در سال ۱۸۹۰ آرم کارخانه به طور کامل تغییر کرد و با نام ویکتوریا، بانوی پیروزی آلمان، مزین شد. در سال ۱۹۱۰ لوگو به شکل چشم آبی تغییر کرد، که کلمه Opel در وسط آن حک شده بود. آرم شرکت از سال ۱۹۳۷ شامل یک شکل پیکان مانند بود که درون یک دایره قرار داشت. این شکل پیکان مانند یک پرنده مهاجر تیزپرواز را تداعی می‌کرد که در حال طی کردن محیط کره زمین بود. اکنون این لوگو به یک صاعقه کوچک در راستای افقی در یک دایره تبدیل شده است. این صاعقه از طرفی نماد تند و تیز بودن است و از طرف دیگر نمادی از نیروی الکتریسیته می‌باشد، چون تاسیس کارخانه اتومبیل سازی اوپل مصادف بود با آغاز عصر الکتریسیته.

تاریخچه اوپل در ایران

آغاز ورود اوپل به ایران، به سال های پایانی حکومت پهلوی دوم باز می گردد. هنگامی که خودروی “اوپل کومودور” یا همان “شورولت رویال” با نام “شورولت ایران” روی خط تولید کارخانه جنرال موتورز ایران (پارس خودرو کنونی) رفت. شورولت ایران هرگز خودروی موفقی نبود! به گونه ای که تولید این محصول تنها ۳ سال دوام آورد و در نهایت خط تولید آن به مونتاژ سه محصول جدید “بیوک ایران”، “شورولت نوا” و “کادیلاک سویل” اختصاص یافت.
با وقوع انقلاب ۵۷ و در سال های جنگ تحمیلی، ورود هر خودروی خارجی به کشور ممنوع اعلام شد. این رویه تا دهه ۷۰ شمسی ادامه داشت، تا این که بار دیگر درهای واردات به روی خودروهای روز جهان گشوده شد. نام اوپل در کنار بسیاری از برندهای سرشناس، در صف ورود به ایران دیده می شد. اوپل با چهار محصول جدید توسط شرکت “ملبا” وارد بازار کشورمان شد. کیفیت بالا، استهلاک پایین، طراحی مدرن و برند آلمانی، فروشی خیره کننده را برای اوپل به جا گذاشت. محصولات این برند در سال های دهه ۷۰ از محبوب ترین و با کلاس ترین خودروهای بازار ایران به شمار می آمدند.
ممنوعیت واردات در پایان دهه ۷۰، بار دیگر راه را بر سر خودروهای اوپل و دیگر نشان های تجاری بست. در میانه های دهه ۸۰ با از سرگیری واردات خودرو، بارها صحبت از عرضه دوباره اوپل در ایران شد. در واقع شرکت های بسیاری نیز ادعای دریافت نمایندگی از سوی این کمپانی آلمانی را کردند، اما در عمل، این کره ای های فرصت طلب بودند که توانستند با عرضه انبوه سدان ها و کراس اوورهای جدید خود، جایگاه نشان هایی مانند میتسوبیشی و اوپل را غصب کنند. بنابراین اوپل از دور جدید فعالیت در بازار خودروی ایران جا ماند. در سال ۱۳۹۲، شرکت جدیدی با نام “توان خودرو جی” اقدام به معرفی محصولات جدید اوپل در ایران کرد. این شرکت کار خود را با مدل محبوب “کورسا” آغاز نمود اما به دلایل نامعلوم، تعداد اوپل های وارد شده از سوی توان خودرو، فراتر از چند صد دستگاه نرفت! حتا عرضه مدل های “آسترا” و “اینزیگنیا” هم در تیراژی پایین انجام شد. بنابراین شرکت وارد کننده نتوانست اسم و رسمی ارزشمند برای نشان اوپل در ایران باز یابد.
با توافق هسته ای میان ایران و ۱+۵، امیدها به بازگشت نشان های خارجی افزایش یافت. در سال ۱۳۹۶ سرانجام شرکتی نوپا به نام “ساپرا موتور” اقدام به پیش فروش کراس اوور جدید “موکا ایکس” از برند اوپل کرد. هر چند ساپرا موتور کار خود را با تبلیغات قدرتمند و سر و صدای فراوان آغاز کرد، اما در نهایت این شرکت هم نتوانست به تعهدهای خود عمل کند و بار دیگر اوپل را در مسیر بازگشت به ایران، ناکام گذاشت.

اوپل آسترا
اوپل امگا

مطالعه بیشتر  خودرو جیپ

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن