اخبار و رویداد ها

آشنایی با سنسور باران و نحوه عملکرد آن

در این مقاله از نیکبخت خودرو میپردازیم به بررسی سنسور باران در خودرو ها . سنسور باران وسیله ای است که به شما کمک می کند زمانی که باران می بارد نیازی به روشن کردن برف پاک کن توسط شما نباشد و برف پاک کن به صورت اتوماتیک روشن شود.

 

اولین سنسور باران توسط چه کسی تولید شد؟

در اواسط دهه ۱۸۰۰، مخترعان راه هایی برای تشخیص سطح آب و ترک در لوله ها از راه دور ارائه کردند.  چنین سیستم‌هایی برای کارکرد ایمن دیگ‌های بخار فشار بالا حیاتی بودند و اغلب بر حسگرهای سطح شناور ساده متکی بودند.  با پیشرفت تکنولوژی، مهندسان شروع به توسعه حسگرهایی کردند که با لمس خود سنسور، مستقیماً به رطوبت یا آب واکنش نشان می‌دهند.

جان رابی، مهندس مستقر در دیترویت، در سال ۱۹۱۴ یک «حسگر» ارائه کرد که حاوی یک ماده شیمیایی بود که با آب واکنش نشان می داد.  هنگامی که باران می بارد به عنصر “حسگر” شیمیایی برخورد می کند، این واکنش باعث می شود که یک رشته کوچک شروع به سوختن کند.  وقتی سیم پاره می شد، سوئیچ را قطع می کرد و زنگ خطر را به صدا در می آورد.

یک سیستم یکبار مصرف مشابه، با استفاده از نمکی که هنگام خیس شدن هدایت می‌شود و یک مدار الکتریکی را کامل می‌کند، توسط مخترع بنجامین رودهاوس در سال ۱۹۲۶ ایجاد شد.

به زودی، دستگاه های سنجش آب که می توانستند مکرراً مورد استفاده قرار گیرند وارد شدند، مانند دستگاه هایی که از نی استفاده می کردند که در هنگام مرطوب شدن زیر وزن تماس ها خم می شدند و یک مدار را کامل می کردند. طولی نکشید که راه های ابتکاری برای استفاده از این حسگرهای جدید ظاهر شد.

جنرال موتورز یکی از شرکت‌هایی بود که استفاده از حسگرهای آب را بررسی می‌کرد، اما در سال ۱۹۳۴، استفاده از آن ها برای کنترل خودکار فعال کردن پنجره ها در ساختمان ها در نظر گرفته شد. این حسگرها که با شروع بارندگی پنجره ها را به طور خودکار می بندند، بخشی از یک سیستم کنترل کلی ساختمان بودند که هم چنین دارای سایه های روشن با بسته شدن خودکار بود.

جان اندرسون، که شرکت اندرسون را در سال ۱۹۱۸ تأسیس کرد و بعداً ANCO، سازنده مشهور تیغه برف پاک کن را تأسیس کرد، ظاهراً اولین کسی بود که استفاده از چنین فناوری را برای وسایل نقلیه پیشنهاد داد. مفهوم اندرسون، به دلیل تلاش های جنگی در آن زمان، بر هواپیما متمرکز بود. به ویژه، او سیستمی می خواست که به طور خودکار از تجمع یخ روی شیشه جلوی خودرو جلوگیری کند.

تکنیک های مختلفی وجود دارد که خودروسازان برای حذف یا جایگزینی سیستم برف پاک کن آزمایش کرده اند. سنسور باران یک حسگر نسبتاً جدید است که به شیشه جلوی اتومبیل اضافه شده است.  این فناوری از دهه ۵۰ میلادی وجود داشته است، با این حال، سنسورهای باران تا اواخر دهه ۱۹۹۰ در خودروها رایج نشدند.  امروزه در خودروهای سواری و کامیون های داخلی و خارجی نسبتاً رایج هستند.  سنسور باران به گونه ای طراحی شده است که اگر آب روی شیشه باشد، وجود آن را تشخیص می دهد.  سپس حسگر از خودرو می‌خواهد تا در صورت مشاهده باران، برف پاک کن ها را به‌طور خودکار روشن کند.

برداشتن گام نهایی به دست جنرال موتورز افتاد که در سال ۱۹۹۶ از اولین سیستم اتوماتیک رونماییکرد. وقتی با قرار دادن برف پاک کن ها در حالت خودکار درگیر می شود، برف پاک کن ها را هنگامی که بارندگی تشخیص داده می‌شود روشن می‌کند و فاصله زمانی را در صورت لزوم تنظیم می کند.

برخلاف سیستم های قبلی، Rainsense به LED‌هایی متکی بود که به شیشه جلو می تابیدند و درجه شکست را اندازه گیری می کردند. از تغییرات نور برگشتی می توان برای قضاوت در مورد میزان آب روی شیشه و تغییر رفتار برف پاک کن ها استفاده کرد.  این سیستم بر اساس اصل بازتاب کامل داخلی، به زودی توسط دیگران پذیرفته شد و اکنون یک ویژگی رایج در خودروهای مدرن است.

سنسور باران

مکانیسم پشت سنسور باران چیست؟

این سنسور بغل آینه عقب طوری قرار گرفته است که تماس مستقیم با شیشه جلو داشته باشد. قسمت کوچکی از شیشه جلو برای پنهان کردن سنسور باران سیاه شده است.  با این حال، یک درگاه دید کوچک وجود دارد که سیاه نشده است و سنسور از طریق آن قادر به تشخیص باران است.

سنسور باران مطابق با اصل بازتاب داخلی به طور کامل عمل می کند که در ایت تکنیک از اشعه مادون قرمز استفاده می شود. یک نور مادون قرمز با زاویه ۴۵ درجه بر روی ناحیه ای شفاف از شیشه جلو از حسگر داخل خودرو می تابد. هنگامی که باران می بارد، شیشه خیس باعث پراکندگی نور می شود و مقدار کمتری از نور به سنسور بازتاب می شود.

هنگامی که مقدار نور بازتاب شده به یک سطح از پیش تعیین شده توسط نرم افزار داخل سنسور کاهش می یابد، به طور خودکار مکانیسم پاک کردن خودرو را روشن می کند تا مرحله خشک کردن انحام شود.

هم چنین سرعت این نرم افزار بسته به میزان جمع شدن آب تغییر می کند، سرعت آن با توجه به مقدار رطوبتی که سنسور تشخیص می دهد متغیر می باشد.

سنسور باران - نیکبخت خودرو

مزایای داشتن سنسور باران چیست؟

تمیز بودن شیشه جلو در هنگام رانندگی نه تنها برای ایمنی خود بلکه برای ایمنی سایر افراد یا وسایل نقلیه اطرافتان بسیار مهم است.

میزان دید در زمان بارندگی به مقدار خیلی زیادی کاهش می یابد، برای این که شیشه پاک شود باید برف پاک کن ها عمل کنند. سنسور باران، باران را تشخیص می دهد و برف پاک کن ها را روشن می کند تا با تلاش دستی برف پاک کن ها حواس شما پرت نشود.

این موضوع باعث تسلط بیشتر شما بر روی ماشین می شود که در نهایت باعث ایمن بودنتان می شود.

سنسور باران نیکبخت خودرو

نصب و تعویض سنسور باران

برای تشخیص این که آیا ماشین شما سنسور باران دارد یا خیر، می توانید دفعه بعد که باران می آید توجه کنید و ببینید که آیا برف پاک کن ها به طور خودکار روشن می شوند یا خیر.  هر بار که تعویض شیشه جلو را انجام می دهیم، لنت های ژل سنسور باران باید تعویض شوند.

اگر تنها چیزی که نیاز دارید تعمیر شیشه جلو از طریق تراشه سنگ یا هر شی دیگری است که با شیشه جلوی شما تماس می گیرد، به پد ژل سنسور باران جدید نیاز نخواهید داشت.

مطالعه بیشتر  اسامی برندگان قرعه کشی ایران خودرو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *