آموزش و ترفند های خودرویی

۶ علت استارت نخوردن خودرو و راه های رفع آن

علت استارت نخوردن خودرو

 به گزارش پایگاه خبری نیکبخت خودرو ، روشن نشدن خودرو یکی از مشکلات رایجی است که همه رانندگان حتی برای یک بار هم که شده با آن مواجه شده اند. اکثر افرادی که بلافاصله پس از برخورد با این مشکل رایج مواجه می شوند به سراغ باتری خودرو می روند و مشکل را در آن می دانند. اما استارت نخوردن خودرو می تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد.

۶ علت استارت نخوردن خودرو

۱- معیوب بودن باتری

وقتی ماشین روشن نمی شود اولین چیزی که در ماشین به ذهن راننده می رسد باتری است. باتری جزء مصرفی خودرو است و مانند بسیاری از قطعات دیگر تاریخ انقضا دارد. عمر باتری معمولا دو سال است. البته عوامل متعددی وجود دارد که بر نحوه عملکرد دینام در طول عمر باتری تأثیر می گذارد. توجه داشته باشید که در صورت خراب شدن باتری خودرو روشن نمی شود. اما باتری را خودسرانه تعویض نکنید. ابتدا به تعمیرگاه بروید تا تعمیرکار ایراد را بررسی کند و اگر باتری بود آن را تعویض کنید.

پیشنهاد می کنیم جهت خرید آریو به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

۲- اختلال در سیستم استارت خودرو

استارت یکی از پرکاربردترین قطعات و مهمترین قطعه در خودرو برای روشن کردن خودرو می باشد. استارت از اجزای مختلفی تشکیل شده است که در هماهنگی با یکدیگر، دنده FlyWheel خودرو را درگیر کرده و آوانس جرقه را از طریق سنسور میل لنگ به کامپیوتر گزارش می دهند. استارت زغال سنگ، اتوماتیک، آرمیچر، چرخ دنده، چنگال، بوش و پوسته بیرونی اجزای استارت هستند. هنگامی که درایور روشن می شود، برق از طریق باتری به استارت می رسد. زغال را به آرمیچر برسانید، آرمیچر دنده را می چرخاند و ماشین روشن می شود. اگر استارت شما از کار بیفتد، این فرآیند منبع تغذیه مختل می شود. بنابراین این مشکل دلیل روشن نشدن ماشین شماست.

۳- اختلال در سیستم دینام

شاید بپرسید دینام ماشین چه ربطی به راه اندازی ماشین دارد؟ دینام باتری را شارژ می کند. اگر دینام باتری را شارژ نکند و یا در فرآیند شارژ مشکلی ایجاد شود، باتری دشارژ می شود. خالی شدن باتری دلیل روشن نشدن خودرو است و از قضا یکی از شایع ترین دلایل آن است. اجزای دینام از زغال ، آفتامات، آرمیچر، بالشتک، دیود، یاتاقان و پوسته تشکیل شده است. این قطعات با هم کار می کنند تا باتری را شارژ کنند. اگر یکی از این قطعات به درستی کار نکند، باتری شارژ می شود.

پیشنهاد می کنیم مقاله راهکارهای تشخیص کمک فنر خراب را حتما مطالعه نمایید.

۴- معیوب بودن سوئیچ

برای شروع به یک سوئیچ نیاز دارید. مجموعه سوئیچ از یک مغزی کلید و چندین رشته سیم تشکیل شده است. مغز سوئیچ از سه حالت بسته یا خاموش، کلید باز و استارت تشکیل شده است. عملکرد سوئیچ بسته است و اقدام خاصی انجام نمی شود.

در حالت سوئیچ باز، برق به پشت صفحه کیلومتر و برخی از قطعات و اجزای موتور می رسد. آخرین مرحله راه اندازی این است که ولتاژ مثبت ۱۲ ولت از سوییچ فقط به طور خودکار به استارت می رسد و ماشین استارت می زند. در صورت وجود ایراد در کلید، سوئیچ یا سیم کشی، خودرو روشن نمی شود.

۵- سوئیچ بد و بی کیفیت

یکی از دلایل روشن نشدن خودرو معیوب بودن سوئیچ است اگر می خواهید بدانید که آیا مشکل از سوئیچ است سوئیچ را باز بگذارید و در حالت استارت کامل نباشید. اگر باتری سالم است و چراغ های هشدار روشن نمی شوند، سوئیچ مشکل دارد.

پیشنهاد می کنیم جهت خرید خودروهای کارکرده به نیکبخت خودرو مراجعه نمایید.

۶- سوختن فیوزها

خودروها معمولا دارای چندین جعبه فیوز مجزا هستند. وقتی کاپوت را بالا می برید یکی از این جعبه فیوزهای خودرو را در سمت راست بالای موتور مشاهده می کنید که حاوی فیوزهای زیادی است و جعبه فیوز دیگر در نزدیکی ECU یا کامپیوتر مرکزی خودرو قرار دارد. جعبه فیوز بعدی نیز داخل اتاق است، معمولاً زیر فرمان سمت چپ در داشبورد.

اغلب سوختن جعبه فیوز یا حداقل یکی از فیوزهای آن یا شل شدن اتصالات آن می تواند عملکرد بخشی از خودرو را مختل کند. حال اگر یکی از فیوزها به استارت خودرو وصل شود برق به استارت نرسیده و این قطعه کار نمی کند. تعویض فیوز کار سختی نیست اما عیب یابی فیوز مربوطه و بررسی سلامت آن کاری تخصصی است و باید توسط مکانیک انجام شود.

مطالعه بیشتر  صفر تا صد بیمه شخص ثالث

نوشته های مشابه