اخبار و رویداد ها

ونزوئلا ۱۰ هزار خودرو از سایپا خریداری می کند

ونزوئلا ۱۰ هزار خودرو از سایپا خریداری می کند

وزیر حمل و نقل و رئیس بخش ونزوئلایی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ونزوئلا از مرکز تحقیقات و نو آوری گروه خودروسازی سایپا بازدید و در جلسه‌ای مشترک با مدیرعامل این گروه خودروساز در خصوص انجام همکاری‌های مشترک و تولید خودرو در ونزوئلا به تبادل نظر پرداخت.

مجله ماشین نیکبخت خودرو

محمدعلی تیموری، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در این نشست ضمن ارائه گزارشی از عملکرد گروه خودروسازی سایپا در حوزه تولید محصولات جدید گفت‌: «گروه خودروسازی سایپا در حوزه تولید محصولات جدید و مدرن برنامه‌های خوبی در دست انجام دارد و اقدامات خوبی انجام داده و به زودی محصولات جدیدی وارد بازار خواهد کرد.»

او افزود‌: «صنعت خودروسازی یکی از صنایع مهم هر کشوری است که در ایجاد توسعه پایدار نقش مهمی دارد و بر سایر صنایع مهم کشور تاثیرگذار است و سایپا این آمادگی را دارد که در خصوص همکاری با کشور ونزوئلا به صورت مشترک محصولات خود را تولید و روانه بازار آن کشور کند.»

در این نشست وزیر حمل و نقل ونزوئلا، ضمن تقدیر از عملکرد گروه خودروسازی سایپا گفت‌: «امروز در بازدیدی که از مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا داشتم چندین مدل خودرو جدید را مشاهده کردم که به زودی وارد خط تولید سایپا خواهند شد و محصولات مدرن و به روزی هستند.»

او با بیان اینکه سایپا پرچم دار خودروسازی در ایران است و در راستای ارائه خدمات به مردم و توسعه فن آوری های جدید در ایران نقش موثری ایفا می کند گفت‌: «سایپا رشد و پیشرفت چشمگیری در حوزه تکنولوژی و فن آوری داشته که بسیار ارزشمند است و امیدوارم به زودی بتوانیم با همکاری گروه خودروسازی سایپا کارخانه سایپا در ونزوئلا را مجددا احیا کنیم.»

رامون بلاسکز گفت‌: «کارخانه ونیراتو که قبلا به صورت مشترک در ونزوئلا تاسیس و فعال بود در حال حاضر وارد زیان شده و عملکردی ندارد و هر کمکی برای احیای این کارخانه نیاز است انجام خواهیم داد.» او خاطر نشان کرد‌: «بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده تعداد ۱۰ هزار دستگاه خودرو مورد نیاز است که به زودی از سایپا خریداری خواهیم کرد و این خودروها به صورت CKD و CBU به ونزوئلا خواهد آمد و در آنجا مونتاژ و وارد بازار این کشور خواهد شد.» وزیر حمل و نقل ونزوئلا افزود‌: «اگر این مهم انجام شود محصولات گروه سایپا می تواند از این طریق به سایر کشورهای منطقه هم صادر شود و بر این اساس می توانیم به توسعه و شکوفایی کشورها در راستای منافع دو کشور کمک کنیم.»

او تصریح کرد‌: «این ارتباط باعث توسعه و شکوفایی صنعت خودروسازی ونزوئلا می شود که کمک بزرگی در راستای صنعتی شدن این کشور و در نهایت باعث تقویت هرچه بیشتر دوستی بین دو کشور خواهد خواهد شد.» گفتنی است وزیر حمل و نقل ونزوئلا و هیات همراه قبل از این نشست، از مرکز تحقیقات و نوآوری گروه خودروسازی سایپا بازدید کرد و از نزدیک در جریان آخرین دستاوردهای گروه سایپا در تولید محصولات جدید قرار گرفت.

در ادامه می پردازیم به معرفی شرکت سایپا، اگر به دنبال اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با تیم تخصصی نیکبخت خودرو تا پایان این مقاله همراه باشید. لازم به ذکر است که بگوییم مجموعه ی نیکبخت خودرو در تلاش است در زمینه ی خرید و فروش خودرو، به بهترین شکل و سریع ترین حالت ممکن و در کمترین زمان به شما عزیزان خدمات ارائه  کند، یکی از افتخارات این مجموعه فروش فوری خودرو شما عزیزان در کمترین زمان ممکن است، شما می توانید برای دریافت قیمت خودروی کارکرده خود با کارشناسان فروش ما تماس حاصل نمایید و اگر قصد فروش فوری خودروی خود را در کسری از زمان دارید به بخش خرید و فروش در سایت ما مراجعه کنید. نیکبخت خودرو سایتی قابل اعتماد برای خرید و یا فروش خودرو می باشد، شما عزیزان فروشنده با اطمینان کامل و خاطری آسوده با ما تجربه ی جدیدی از فروش فوری خودرو خواهید داشت.

سایپا نام آشنا در صنعت خودرو

سایپا یک برند شناخته شده خودروسازی ایرانی است که فعالیت خود را در سال ۱۳۴۴ با همکاری شرکت خودروسازی سیتروئن فرانسه آغاز کرد. وانت آکا و خودروی سواری ژیان از نخستین خودروهایی بود که سایپا در آن سال‌ها تولید می‌کرد. سایپا در سال‌های گذشته فراز و نشیب های زیادی داشته، اما توانسته با مشکلات بسیاری همچنان به فعالیت خود ادامه دهد.

تاسیس شرکت سایپا

شرکت سایپا در سال ۱۳۴۴ با نام SAIPAC با همکاری شرکت سیتروئن فرانسه آغاز به کار کرد. اولین محصولات سایپا وانت آکا و سواری ژیان بود. در سال‌ ۱۳۵۲ سایپا طی قراردادی با رنو، خودرو رنو ۵ در مدل‌های ۲ و ۴ در روانه بازار کرد. خودروهای ژیان مهاری و ژیان پیکاپ پس از سال ۱۳۵۳ در مدل‌های دولکس و معمولی از تولیدات سایپا بود. نام این شرکت در سال ۱۳۵۴ به سایپا که مختصر «شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل» است تغییر پیدا کرد.

سایپا پس از پیروزی انقلاب اسلامی

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شرکت سایپا به مالکیت دولت درآمد و سرپرستی آن به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران واگذار شد.

دهه ۷۰ و دوره جدید سایپا

پراید، پرفروش‌ترین خودوری تاریخ ایران در سال ۱۳۷۲ توسط سایپا تولید و روانه بازار شد. تولید پراید تا بهار سال ۹۹ بدون تغییرات خاصی ادامه داشت. یکی از دلایل توقف تولید آن سطح ایمنی بسیار پایین بود که کارشناسان زیادی نسبت به آن نقد جدی وارد کردند و سهام شرکت سایپا برای اولین بار در سال ۱۳۷۴ در بورس تهران عرضه شد.

شرکت سایپا موفق به کسب گواهینامه ISO9001 در سال ۱۳۷۷ شد. سایپا در دهه ۷۰ پراید استیشن را به محصولات خود اضافه کرد. همچنین خط تولید خودرو کاروان نیز در اواخر این دهه به پایان رسید و نمونه‌ای از آن نیز تولید شد که البته با استقبال چندانی رو‌به‌رو نشد.

دهه ۸۰، دهه پیشرفت سایپا

نخستین خودرو طراحی اختصاصی سایپا در اوایل دهه ۸۰ شمسی تولید شد. پراید ۱۴۱ یکی از خودروهای تولیدی سایپا در این دهه است.

سایپا و اولین خطوط تولید

سایپا بود که اولین خط تولید خودروهای دوگانه سوز را در ایران راه اندازی کرد. ریو (محصولی از شرکت کیا موتورز) هم برای اولین بار توسط سایپا وارد خط تولید داخل شد.

خط تولید محصولات سایپا در خارج از ایران

سال ۱۳۸۵ خط تولید پراید در ونزوئلا راه اندازی شد. یکسال پس از آن کارخانه‌ای در سوریه با نام سیویکو برای تولید انواع پراید در سوریه احداث شد و سایپا در سال ۹۰ خط تولید محصولات خود را در سودان هم راه‌اندازی کرد.

سال ۱۳۸۷ و رویداد‌های مهم سایپا

سایپا از نخستین خودرو خود به نام تیبا و همچنین وانت ال ایکس زامیاد رونمایی کرد. خط تولید موتور ال ۹۰ نیز در این سال انبوه سازی شد. سایپا همچنین خط تولید رنو مگان و کیا ریو با گیربکس اتوماتیک را راه اندازی کرد.

سهامداران سایپا چه کسانی هستند؟

براساس قانون بودجه ایران، ۵۱ درصد از سهام سایپا در بورس واگذار شد. ایدرو با دارا بود ۳۵/۷۵ درصد، بزرگترین سهامدار سایپا محسوب می‌شود. دولت در تصمیمی ۱۷ درصد از سهام خود در شرکت سایپا را کامل واگذار کرد و از حلقه سهامدارن سایپا خارج شد.

رکوردشکنی سایپا

کارخانه سایپا کاشان در سال ۱۳۸۹ راه‌اندازی شد که ظرفیتی بالغ بر تولید ۱۵۰ هزار خودرو را داشت. سایپا در این سال از یک خودروی جدید یعنی کامیون شکل یافته سایپا دیزل را رونمایی کرد. شرکت سایپا شمار تولید خودرو رکوردشکنی داشت. سایپا در اردیبهشت ۹۹ با تولید ۴۲ هزار و ۸۵۱ خودرو در رتبه اول خودروسازان قرار گرفت این درحالی است که سایپا در خرداد گذشته تنها ۴۰ هزار خودرو تولید می‌کرد. سایپا همچنین توانست رتبه نخست را در شاخص نمایندگی‌های خدمات پس از فروش محصولات گروه خودروسازی، کسب کند.

نخستین خودروی انحصاری سایپا

سال ۸۷ بود که سایپا از نخستین خودروی انحصاری خود یعنی تیبا رونمایی کرد. تمام اجزای این خودروی انحصاری ساخت داخل بود و این دومین گامی بود که ایران برای تولید خودروی داخلی یا تولید خودروهای ملی برداشت.

نگاهی به محصولات تولیدی سایپا در دهه ۹۰

شرکت خودروسازی سایپا در سال ۹۱ از سه خودروی تیبا ۲، سایپا ۱۵۱ و ایکس ۱۰۰ رونمایی کرد. این سه خودرو نیز طراحی اختصاصی سایپا بود. خودرو دیگری که به صورت اختصاصی در سایپا تولید شد سایپا شاهین (در ابتدا با نام رهام رونمایی شد) با کلاس کامپکت بود.

توقف تولید پر فروش‌ترین خودرو سایپا

اعلام خبر توقف تولید پراید شاید برای برخی، خبر خوشحال کننده‌ای بود اما برای بازار خودرو و مصرف کنندگان که نوسانات زیادی پس از خبر توقف تولید پراید را تجربه کردند، چندان خوشایند نبود. چرا که این خودروی پر فروش در سال‌های اخیر توانسته بود بازار خوبی در ایران داشته باشد اما کارشناسان معتقد بودند این خودرو استانداردهای لازم ایمنی را ندارد و تولید آن می‌تواند لطمه جدی به محیط زیست وارد کند. از طرفی سالانه شاهد تصادفات جاده‌ای زیادی با این خودروی پر فروش در سراسر کشور بودیم. این خودرو طی سالها نوسانات قیمت زیادی داشت به طوری که از ۵ تا ۷ میلیون تومان به ۵۰ میلیون رسید و این افزایش قیمت به حدی بود که باتوجه به امکانات و نداشتن برخی استانداردها یک قیمت نجومی بود!

اما پس از ۲۷ سال بالاخره تولید پراید متوقف شد و ایران برای همیشه از این خودروی پر فروش و پر حاشیه خداحافظی کرد. تیبا، کوییک و ساینا سه خودرویی هستند که جایگزین پراید می‌شوند. همچنین مدیرعامل سایپا اعلام کرده که تولید خودرو «رهام» را انبوه سازی خواهد کرد و سال آیند ۱۲ هزار خودرو رهام به بازار عرضه خواهد شد. سایپا ۲ محصول در سال آینده روانه بازار می‌کند از و پنج محصول تا سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۰۱ رونمایی خواهد کرد.

مطالعه بیشتر  فروش نقدی خودرو های صفر کیلومتر BMW ویژه آذر 1401 + قیمت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *